fbpx

B2B ANIMATIE VIDEO LATEN MAKEN

Ze duiken steeds vaker op: animaties en video’s op websites en banners, als presentatie of  commercial.
Is zo’n B2B bedrijfsanimatie iets voor u? 

Wij maken geen animatie omdat het leuk is, maar omdat het moet doen wat het voor u moet doen. Leads genereren?  Verkopen? E-mail adressen verzamelen? Stoelen vullen? Uitleggen? Overtuigen? Onze animaties nodigen uit de volgende stap in de customer journey te nemen.

Waarom een B2B animatie video?

Om in een paar seconde de aandacht te krijgen van uw doelgroep, of om helder te maken waar u voor staat of wat de voordelen van uw product zijn. Dankzij een explanimation van een minuut begrijpt de kijker precies hoe uw product of dienst werkt. Op een manier die eenvoudig te onthouden is. Een animatie onderscheidt u van de concurrent, trekt de aandacht, is overal te gebruiken én verhoogt de respons.

Waar gebruikt u een B2B video animatie?
 • Op uw website: als introductie van het bedrijf, product of dienst. Heldere uitleg voor uw klanten of positionering van uw merk.
 • Op YouTube: als pre-roll (op YouTube, RTL of NPO) of filmpje. 65% van de managers klikt via YouTube door naar een website (bron: Forbes).
 • Op beurzen: professioneel én functioneel als presentatie: b2b video animaties houden de aandacht vast en geven snel informatie.
Alles kan

In de wereld van animaties is niets te gek. Of het nu 2D, 3D, stopmotion, timelapse of whiteboard animaties zijn. Een voice-over in verschillende talen? Een specifieke boodschap voor een bepaalde doelgroep? Kan allemaal snel en tegen lage kosten.

Het mooie van een video animatie

Een goede animatie sluit naadloos aan bij uw huisstijl en identiteit. Zo versterkt u de herkenbaarheid en het succes van uw merk. En: in één minuut kunt u zo’n 120 woorden kwijt én daarbij heeft u ook nog bewegend beeld. Dan wilt u toch geen lap tekst meer lezen?

Houd de regie

U gaat de animatie niet zelf maken, maar u wilt wél invloed hebben op iedere fase van het proces. Zorg daarom dat u regelmatig met de producent kunt overleggen. Headline heeft daarvoor het volgende stappenplan ontwikkeld.

Animatie voor interne communicatie laten maken
1. Begrip

Door eigen desk research en een briefing van de klant begrijpen we de opdrachtgever, het product, de concurrentie en de doelgroep. We verifiëren dat via een debrief.

animatie voor interne communicatie laten maken
2. Brainstorm

Account brieft het creatieve team, iedereen leest zich in en bekijkt relevante websites. Het hele team brainstormt. We werken een aantal ideeën uit en brengen ze terug tot één of twee.

animatie voor interne communicatie laten maken
3. Creatief concept

We presenteren het concept van de animatie: de vormgeving, het ruwe script en de tekst van de eventuele voice-over. We lichten het concept en onze keuzes schriftelijk toe.

Animatie voor interne communicatie laten maken
4. Storyboard

Nu ontvangt u het uitgewerkte script. Van iedere scène krijgt u een visual, met de tekst van de voice-over en een heldere beschrijving van de overgangen van de ene scène naar de andere.

animatie voor interne communicatie laten maken
5. Audio

In overleg met de klant selecteren we een voice-over, die we de definitieve tekst laten inspreken. Ook selecteren we muziek voor de video animatie.

Animatie voor interne communicatie laten maken
6. Animeren

We animeren de beelden en monteren het geluid. U ontvangt een eerste versie, waarop nog correcties mogelijk zijn. Na akkoord leveren we het in de gewenste vorm aan.

MEER WETEN OVER EEN B2B ANIMATIE VIDEO?

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoon*

  Onderwerp

  Bericht*

  video / animatie? Hans Ruigrok

  Leuk? Geïnteresseerd? Wilt u ook uw zakelijke doelgroep effectief bereiken? Of heeft u gewoon een vraag? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons. 

  T: +31 20 572 13 21
  M:+31 6 8143 4560
  E: hans@headline.nl

  Meer weten? Neem contact met ons op of bestel gratis onze overzichtelijke poster!

  Call Now Button