fbpx

EEN 3D ANIMATIE LATEN MAKEN?

Ze duiken steeds vaker op: 3D uitleg animaties en video’s op websites en banners, als presentatie of  commercial. Is zo’n explanimation iets voor u? Hoe komt u eraan? Waar kunt eentje laten maken? En om te beginnen: waarom zijn ze zo populair?

De consument van nu is audiovisueel ingesteld: volgens Forbes magazine kijkt 59% van de managers liever een filmpje dan dat ze documentatie moeten lezen. En meer dan de helft van al het mediaverkeer is gerelateerd aan het bekijken van videocontent! Een 3D animatie laten maken kan dus ook voor u de oplossing zijn.

Headline_Het_reclamebureau_van_Amsterdam_Waarom_een_animatie
Waarom een 3D animatie?

Dankzij een explanimation van een minuut begrijpt de kijker precies hoe uw product of dienst werkt. Op een manier die eenvoudig te onthouden is. Een 3D animatie onderscheidt u van de concurrent, trekt de aandacht, is overal te gebruiken én verhoogt de respons: bij online retailers verhoogt een animatie de waarschijnlijkheid van een aankoop met maar liefst 85%!

Waar gebruikt u een 3D explanimation?
 • Op uw website: als introductie van het bedrijf, product of dienst. Heldere uitleg voor uw klanten of positionering van uw merk.
 • Op YouTube: als pre-roll (op YouTube, RTL of NPO) of filmpje. 65% van de managers klikt via YouTube door naar een website (bron: Forbes).
 • Op beurzen: professioneel én functioneel als presentatie: 3D video animaties houden de aandacht vast en geven snel informatie.

Explanimations kunnen dus bijna overal gebruikt worden. Bij Headline kunt u vandaag nog de 3D animatie laten maken.

Headline_Het_reclamebureau_van_Amsterdam_waar_een_animatie
Headline_Het_reclamebureau_van_Amsterdam_niets_te_gek
3D animaties, explore the possibilities

In de wereld van (uitleg) animaties is niets te gek. Of het nu 2D, 3D, stopmotion, timelapse of whiteboard animaties zijn. Een voice-over in verschillende talen? Een specifieke boodschap voor een bepaalde doelgroep? Kan allemaal snel gemaakt worden en tegen lage kosten.

Het mooie van een 3D animatie

Een goede animatie sluit naadloos aan bij uw huisstijl en identiteit. Zo versterkt u de herkenbaarheid en het succes van uw merk. En: in één minuut kunt u zo’n 120 woorden kwijt én daarbij heeft u ook nog bewegend beeld. Dan wilt u toch geen lap tekst meer lezen?

Headline_Het_reclamebureau_van_Amsterdam_het_mooi_van
Houd de regie

U gaat u het niet zelf doen maar de 3D animatie laten maken, maar u wilt wél invloed hebben op iedere fase van het proces. Zorg daarom dat u regelmatig met de producent kunt overleggen. Headline heeft daarvoor het volgende stappenplan ontwikkeld.

Animatie voor interne communicatie laten maken
1. Begrip

Door eigen desk research en een briefing van de klant begrijpen we de opdrachtgever, het product, de concurrentie en de doelgroep. We verifiëren dat via een debrief.

animatie voor interne communicatie laten maken
2. Brainstorm

Account brieft het creatieve team, iedereen leest zich in en bekijkt relevante websites. Het hele team brainstormt. We werken een aantal ideeën uit en brengen ze terug tot één of twee.

animatie voor interne communicatie laten maken
3. Creatief concept

We presenteren het concept van de (3D) animatie: de vormgeving, het ruwe script en de tekst van de eventuele voice-over. We lichten het concept en onze keuzes schriftelijk toe.

Animatie voor interne communicatie laten maken
4. Storyboard

Nu ontvangt u het uitgewerkte script. Van iedere scène krijgt u een visual, met de tekst van de voice-over en een heldere beschrijving van de overgangen van de ene scène naar de andere.

animatie voor interne communicatie laten maken
5. Audio

In overleg met de klant selecteren we een voice-over, die we de definitieve tekst laten inspreken. Ook selecteren we muziek voor de uitleg video animatie.

Animatie voor interne communicatie laten maken
6. Animeren

We animeren de beelden en monteren het geluid. U ontvangt een eerste versie, waarop nog correcties mogelijk zijn. Na akkoord leveren we het in de gewenste vorm aan.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoon*

  Onderwerp

  Bericht*

  Animatie calculator

  Geïnteresseerd? Wilt u ook onderzoeken hoe een 3D animatie kan helpen u van de concurrentie te onderscheiden? Of heeft u gewoon een vraag? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons. U kunt daarvoor het formulier hieronder gebruiken, of bel of mail:

  T: +31 20 572 13 21
  M:+31 6 8143 4560
  EMail: hans@headline.nl

  Meer weten? Neem contact met ons op of bestel gratis onze overzichtelijke poster!

  Call Now Button